vrijdag 4 januari 2013

Social Media - Google+ (deel I)



Geschiedenis
Eind juni 2011 werd Google+ gelanceerd. Toen Google plus geïntroduceerd werd was dit alleen voor genodigden, net zoals bij de lancering van Gmail. Google verstuurde enkele uitnodigingen voor het nieuwe platform naar mensen die als eerste lid konden worden en daarna de mogelijkheid kregen zelf nieuwe leden uit te nodigen. In het begin was het dan ook alleen mogelijk om een Google+ gebruiker te worden als je iemand kende die al een account had.

Google+ is voornamelijk toegankelijk als website, maar er bestaan ook enkele mobiele applicaties voor het Andriod-, iOS en Symbian- besturingssysteem.
Op 14 juli 2011 had het netwerk 10 miljoen gebruikers. Na vier weken online waren er 25 miljoen unieke gebruikers. Eind 2011 werd het aantal gebruikers op 62 miljoen geschat. In mei 2012 claimde Google op dat moment meer dan 170 miljoen gebruikers te hebben. In juni 2012 waren er meer dan 250 miljoen gebruikers. Op dit moment zijn er meer dan 500 miljoen mensen aangemeld op Google+. Hiermee is zij het op één na grootste sociale medium.

Algemene informatie
Kringen
Google+ is een online platform waar allerlei informatie met elkaar kunt delen. Het meest opvallende zijn de Kringen waarmee G+ werkt. Binnen deze kringen kunnen vrienden toegevoegd worden om berichten, links, foto’s, persoonlijke ervaringen en ga zo maar door per vriendengroep (kring) mee te delen. Klinkt raar, maar het is net zoiets als dat je in een mailprogramma een groep mensen maakt die je vaak tegelijk mailt. Zo kun je dus een kring maken met alleen familieleden, collega’s of een kring met iedereen die je kent erin. Zo kan dus bepalen wat je aan wie kenbaar wilt maken.

Hangouts
Je kan met vrienden een hangout (video chat) beginnen. Dit kun je met maximaal 10 mensen tegelijk. Een aantal weken terug hebben we dit allemaal een keer getest. Het is een leuke manier van communiceren en toch net een tikkeltje persoonlijker omdat je elkaar daadwerkelijk ook kunt zien. Na even het een en ander uitgezocht te hebben, hoe je iemand kan uitnodigen was het doen van een hangout erg gemakkelijk. Het was een kwestie van paar keer klikken en je bent gelijk in beeld en in gesprek met een ander. 
Wat we niet gedaan hebben maar ook een optie is om in de hangout ook samen Youtube video's kijken. Een van de mogelijkheden die gebruikt gaan worden is bijvoorbeeld lesgeven of vergaderen via een hangout.

Google Games

Ook zijn er spelletjes die je kunt spelen. De spellen zijn in verschillende categorieën te verdelen zoals, avontuur, casino, familie, puzzels, sport of strategie. Er is een vrij groot aanbod, maar de meest bekende is toch wel Angry Birds. Ik denk dat ieder van ons dit spel al eens gespeeld heeft. Het spel wordt gespeeld door jong en oud. Het is inmiddels zo bekend geworden dat er een ‘tastbaar’ spel Angry Birds is, deze is verkrijgbaar in verschillende speelgoed winkels.

+1
De +1 knop is op drie plaatsen te gebruiken, op Google Plus bij posts en comments (denk aan het ‘liken’ op facebook), in de zoekresultaten van Google en op websites die de +1 knop hebben geïmplementeerd. Als je op een site de +1 knop van Google gebruikt dan wordt deze site meteen in je Google Plus +1 pagina gezet onder je profiel. Zo kan je verschillende sites/links gemakkelijk terugvinden. Je kan het een beetje vergelijk met het bewaren van links op je computer als favorieten, alleen door het gebruik van G+ kan je de opgeslagen links op iedere computer weer terugvinden. Ook kan je via de +1 knop meteen de site delen met je G+ netwerk.

In de volgende blog zal ik verder ingaan op hoe bedrijven en Zuyd Google+ zou kunnen toepassen en waarom ze dit wel zouden moeten doen maar ook waarom niet!!
en ook zal ik iets vertellen over mijn eigen ervaring met Google +


Auteur: Michelle Rohi

1 opmerking:

  1. duidelijke informatie ! persoonlijk denk ik dat de hangouts voor bedrijven wel nuttig kunnen zijn. Het lijkt een beetje op een alternatief voor skyp. er zouden eigenlijk meer mensen moeten weten dat dit bestaat, om het iets meer gebruikt te laten worden.

    BeantwoordenVerwijderen